به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 91 امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کمیسیون تلفیق همچنان بررسیهای خود را ادامه میدهد و بر اساس برخی از مصوبات که ما داشتیم مقرر شد که بانکها مثل سال پیش مکلف باشند تا واحدهای تولیدی که در پرداخت اقساط وامشان با مشکل مواجه هستند، برای 5 سال وام آنها را مجددا قسطبندی کنند و جرائم تاخیر آنها در صورت پرداخت 5 سال بخشیده شود.
وی افزود: بر این اساس بانکها مکلفند که اقساط وامهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی را قسط بندی کنند تا مشکلشان حل شود.
مفتح ادامه داد: همچنین در مصوبه دیگر مقرر شد که برای کمک به واحدهای تولیدی سوخت مایع مورد نیاز این واحدها تا قبل از اینکه گاز آنها قابل استفاده باشد، توسط دولت تامین شود یعنی تا زمانی که گاز به واحدهای تولیدی نرسیده سوخت مورد نیاز آنها توسط دولت تامین شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: در مصوب دیگر به بانک مرکزی اجازه داده شد تا 3 و نیم میلیارد دلار را در بانکهای تخصصی سپردهگذاری کنند تا آن بانکها بتوانند به واحدهای تولیدی وام دهند و در واقع برای ایجاد گشایش و کمک بیشتر به واحدهای تولیدی بانک مرکزی مجاز به سپردهگذاری تا 3 و نیم میلیارد دلار در بانکهای تخصصی شد.
مفتح اظهار داشت: در مصوبه دیگر و در راستای کمک به واحدهای تولیدی مقرر شد که اگر واحد تولیدی مقداری از اقساط خود را پرداخته کرده بود، بانکها موظف باشند تا وثیقه آن واحد تولیدی را به میزان باز پرداخت اقساط وامشان آزاد کنند تا واحدهای تولیدی بتوانند بتواند با دست بازتری در قسمت اخذ تسهیلات بانکی عمل کنند.
وی اضافه کرد: همچنین در راستای کمک به واحدهای تولیدی مقرر شد که واحدهای تولیدی بتوانند بدهیهای قانونی خود را به اشخاص حقیقی و حقوقی و در صورت تایید وزارت اقتصاد و اعلام وزیر مربوطه با مطالباتی که دارند، در واحدهای دولتی تهاتر کنند یعنی اگر یک واحد تولیدی از بخشی از واحدهای تولیدی بدهیها دارد و از بخش دیگری هم مطالبات دارد این مطالبه با آن بدهی تهاتر شود.
مفتح گفت: همچنین ما در کمیسیون بودجه رابطه مالی دولت و نفت را هم بررسی کردیم و مصوباتی برای تعیین دولت و نفت داشتیم.
وی ادامه داد: وزارت نفت اجازه پیدا کرد که از صندوق توسعه ملی برای اجرای پالایشگاه آناهیتا و پالایشگاه ستاره خلیج فارس با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اقدامات لازم را انجام دهد و در حقیقت برای اینکه پالایشگاه آناهیتا و ستاره خلیج فارس بتوانند زودتر به بهره برداری برسند، وزارت نفت مجاز شد که در صورت استفاده از بخش خصوصی بتواند از صندوق توسعه ملی هم استفاده کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق در ادامه سخنانش افزود: در مصوبه دیگری به وزارت نفت اجازه داده شد که علاوه بر دریافت نرخ گاز به قیمت معمولی که وجود دارد، از هر متر مکعب گاز 50 ریال دریافت کند تا این منبع برای گازرسانی به روستاها خصوصا در مناطق سردسیر و استانهایی که نسبت برخورداری از گاز طبیعی آنها پایین است برای گاز رسانی به این روستاها از این مبلغ استفاده شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق اظهار داشت: موضوعی دیگری که در کمیسیون تلفیق بررسی کردیم، قانون هدفمندی یارانههاست، بعد از تصویب این قانون یکی از مهمترین اقلامی که بودجه باید به آن بپردازد، همین بحث هدفمندی است؛ بر اساس قانون هدفمندی مقرر شده است که درآمد حاصل از عملکرد یارانهها و اصلاح قیمت حاملهای انرژی و سایر کالاها به عنوان درآمد هدفمندی در یک ردیف بودجه نوشته شده و در 3 ردیف دیگر باید هزینههای هدفمندی مرقوم شود.
وی اضافه کرد: بر اساس قانون 50 درصد درآمد برای باز توزیع بین مردم در نظر گرفته شده و 30 درصد برای اختصاص به تولید و 20 درصد هم برای دولت در نظر گرفته شده است که البته دولت اجازه جابه جایی 10 واحد درصد را هم دارد.
مفتح گفت: همچنین بر اساس قانون برنامه 5 ساله پنجم 10 درصد از منابع حاصل از هدفمندی باید در حوزه سلامت هزینه شود بر این اساس 4 مورد ذکر شده محلهای مصارف هدفمندی است که این موارد باید در بودجه منعکس شود.
سخنگوی کیمسیون تلفیق ادامه داد: در جلسه روز گذشته موارد ذکر شده مورد بررسی قرار گرفت و ارقام مختلفی مطرح و به رای گذاشته شد و نهایتا رقم 54 هزار و میلیارد تومان به تصویب رسید بدین معنا که درآمد حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی در راستای هدفمند کردن یارانهها در سال 91، 54 هزار میلیارد تومان باشد که مطابق با رقم سال 90 است.
وی اظهار داشت: ردیفهای هزینهای هنوز به مرحله رایگیری نرسیده و انشاالله در جلسه امروز بعد از ظهر این موارد مطرح میشود.
مفتح همچنین گفت: بر اساس برنامه ریزی که داشتیم قرار بود تا دیروز بررسی بودجه در تلفیق به پایان برسد و شب گذشته تا ساعت 23 این موضوع را بررسی کردیم ولی با توجه به تنوع مطالب نتوانستیم شب گذشته موضوع را تمام کنیم.
مفتح اضافه کرد: امروز بعد از ظهر کمیته تلفیق جلسه دارد و امیدواریم تا شب بتوانیم باقی مانده مواد را در کمیسیون تلفیق بررسی و گزارشمان را برای ارسال به هیئت رئیسه آماده کنیم، به نظر میرسد که اگر امروز بتوانیم گزارش را به اتمام برسانیم، سهشنبه یا چهارشنبه این موضوع در صحن علنی قابل طرح باشد.